E-P:n Kone ja Tarvike perustettiin v. 1987 Seinäjoelle. Perustajina olivat Juho Rajahalme ja pojat, Seppo ja Timo Rajahalme. Toiminta alkoi vuokratiloissa Tuottajantiellä.

Myyntivalikoima koostui varaosista, pienkoneista, öljyistä, akuista yms. tarvikkeista. Vähitellen aloitettiin myös käytettyjen traktoreiden myynti. V. 1990 alkoi uusien traktorien, työkoneiden ja varaosien myynti, kun Oy Ford Ab:n kanssa solmittiin sopimus Ford-traktoriedustuksesta Seinäjoen alueella. Näin E-P:n Kone ja Tarvikkeesta tuli uusi Ford-Traktoripiirimyyjä. Fiat-agri edustus tuli v.1992. Koska Juho Rajahalme oli toiminut pitkään Ford-traktorimyyjänä, tuttuja asiakkaita oli jo vanhastaan paljon. Juho ja Timo aloittivat traktorimyyjinä ja Seppo hoiti varaosa-ja tarvike-puolen. Joidenkin vuosien kuluttua liiketoiminta siirrettiin soitteeseen Päivölänkatu 33. Paikka sijaitsi keskemmällä ja liiketila oli toimiva. Päivölänkadun liikkeen aikaan otettiin ensimmäinen vieras työntekijä oppisopimuskoulutukseen, ja koulutettiin varaosamyyjäksi.

Vuonna 1997 Hallioston myötä siirryttiin vuokratiloista omaan halliin osoitteeseen Väinölänkatu 14. Avajaisia vietettiin huhtikuussa v. 1997. Hallissa oli nyt runsaasti tilaa kaikelle toiminnalle. Halliin sisustettiin kaksi korjaamotilaa huolto- ja korjaustoimintaa varten. Korjaamotiloihin otettiin myös huoltomies vastaamaan traktoreiden huolloista ja korjauksista. Fordista ja Fiatista tuli tuotemerkki New Holland v. 1996, mutta koneet valmistetaan edelleen alkuperäisissä maissa, Englannissa ja Italiassa.

Isoja puimureitakin on myyty, uusia ja käytettyjä. mm. Suomen suurin puimuri v. 2010, 9m leikkuuleveys on myyty E-P:n Kone ja Tarvikkeesta. Vuonna 2007 E-P:n Kone ja Tarvike täytti 20 vuotta. Juhlaa vietettiin työn merkeissä, ja useassa paikassa järjestettiin traktori- ja työkonenäyttelyitä juhlavuoden kunniaksi. Vuodet ovat olleet työntäyteisiä. Traktorimyynti on ollut rekisteritilastojen mukaan Suomen kärkipäätä.

Ajan myötä Väinölänkadun liikekiinteistön piha-alue kävi koneiden ja traktorien koon suurentuessa ahtaaksi, ja niinpä rakennettiin uusi liikekiinteistö Hyllykalliolle osoitteeseen Rullatie 4. Se valmistui syksyllä 2011 ja lokakuussa samana vuonna vietettiin avajaisia. Liikekiinteistö on suuri, toimiva ja ajanmukainen. Koneiden esillepanolle on hyvin tilaa avaralla tontilla ja piha-alueella. Korjaamo / Huoltotilaan mahtuu kerralla kuusikin suurta puimuria. Liike sijaitsee vilkasliikenteisen Lapuantien varrella, ja New Holland- ja IKH-Kilvet erottuvat kauas.

Yrityksen alkumetreiltä alkaen E-P:n Koneella ja Tarvikkeella on ollut merkittävä yhteistyö Kauhajoella sijaitsevan Isojoen Konehallin kanssa, ja sen laaja tuotevalikoima on edustettuna liikkeessä. Edustettuna on myös Kvernelandin suuri konekanta, ja paljon muuta.

Vuonna 2017 perheyritys E-P:n Kone ja Tarvike tulee toimineeksi 30-vuotta. Se työllistää tällä hetkellä noin kymmenen henkilöä.

Rullatie 4
60100 SEINÄJOKI
PUH (06) 4289 000


Turkkirata 24C
33960 Pirkkala
PUH (06) 4289 000


Aukioloajat:
Seinäjoki
MA-PE 8–17
LA 9–13
(Kesä-, Heinä-, ja Elokuun olemme lauantaisin suljettuna.)

Pirkkala
MA-PE 8-16

Feed